Indusztriális stílusú konyha – hogyan rendezzük be?

Indusztriális stílusú konyha – hogyan rendezzük be?

Eljött az ideje annak, hogy a konyháját teljes átalakítsa? Vagy szeretné felfrissíteni a megjelenését? Talán az indusztriális stílusú konyha egyszerűsége és funkcionalitása az, ami megragadta a fantáziáját? Eláruljuk, hogyan hozhat létre modern indusztriális megjelenést néhány lépésben.

Tippek egy praktikus indusztriális stílusú konyha kialakításához

Az indusztriális stílus egy olyan trend, ami sosem alszik ki! Kevés olyan hely van, mint a konyha, ahol ez az esztétika igazán jól mutat. Ennek a stílusnak a szépsége és szerénysége nagyon elegánsan és kifogástalanul mutat a konyha falain.

Az anyagok és textúrák nagyon fontos szerepet játszanak az indusztriális konyha kialakításakor. A belső terek általában különleges szintetikus és természetes anyagokat tartalmaznak. Ezek közé tartozik például a tégla, a kő, a fémek (króm, réz, sárgaréz, acél), a fa, a beton, az üveg és a kerámia.

Indusztriális stílusú konyha

Nyitott terek, szürke falak és fapadló

Az ipari konyhát nagy helyiségek és magas mennyezetek jellemzik. Ez a "szellős" jelleg lesz az alapja minden indusztriális tér kialakításának.

Az indusztriális stílusú konyha színsémája elsősorban a szürke, barna, fehér vagy fekete színpalettán alapul – a tervezés során felhasznált anyagok árnyalataihoz kapcsolódóan. A fa- vagy betonpadló tökéletesen illeszkedik a kialakítás egészéhez.

Indusztriális stílusú bútorok

Az indusztriális stílusú konyháknak nincs szükségük sok bútorra. Ugyanakkor rengeteg tárolóhely van bennük, és egyszerű vonalvezetés jellemzi őket – felesleges díszítőelemek nélkül. Egyszerűnek és nyersnek kell lennie. Érdemes ipari konyhabútorokat választani, amelyek ipari anyagokból, például rozsdamentes acélból készülnek. A sima acélfelületek tökéletesen harmonizálnak a tégla és a kő durva textúrájával. Helyezzen beton vagy fa munkalapot a bútorok fölé, hogy elegáns kifinomultságot és praktikumot kölcsönözzön a térnek.

Indusztriális stílusú konyha

A világítás fontossága az indusztriális stílusú konyhákban

Az indusztriális stílusú világítás kiválasztása fontos lépés lesz a konyha tervezésekor. De nagyon izgalmas is, mivel ez a lépés több kreativitást enged meg a részünkről.
Az ipari stílusú világítás kiválasztásakor keressük a tompa színpalettát, és összpontosítsunk az olyan anyagokra, mint az acél, a réz és a sárgaréz. Népszerű és klasszikus választás a fekete függőlámpa, amely a szekrényvilágítással vagy spotlámpákkal kombinálva tökéletes világítási rendszert hoz létre. A hosszú lógó konyhai lámpák fantasztikusan illeszkednek a konyha gyári stílusába.

Indusztriális stílusú konyha

A régi üzlethelyiségeket idéző, vintage stílusú lámpák vásárlását is érdemes megfontolnunk. Könnyen találhatunk ilyeneket online aukciókon és bolhapiacokon. Megjelenésük fokozza a konyha indusztriális jellegét.

Hangsúlyozza a szigorú dekorációt modern kiegészítőkkel

Az indusztriális stílusú konyhák elrendezése meglehetősen visszafogott, és más stílusokhoz képest kifejezetten szerénynek tűnnek, de néha érdemes merész dekorációkkal feldobni a teret.

Az élénk színekben pompázó absztrakt vászonnyomatok egyedi kiegészítői lesznek, amik biztosan kiemelkednek a konyha sötétebb ipari tónusai közül.

Fontoljuk meg egy nagy tábla használatát is a falon, amelyre listákat és emlékeztetőket készíthetünk – egy ilyen divatos kiegészítő hozzáad egy kis személyes kreativitást a belső térhez, megtörve az egész tér aszketikus megjelenését.

Indusztriális stílusú konyha

Üzletünk választékában hűtőszekrénymatricákat is találhat. És bár ez nem egy olyan dekoráció, amelyet gyakran használnak a loft lakberendezők, biztosíthatjuk, hogy egy ilyen kiegészítővel, például fa- vagy növénymotívummal, konyhája egyedi megjelenést és eredeti jelleget kap.

Egy indusztriális stílusú konyha régi és az új kiegészítők keverékével tökéletes belső térré válik a főzéshez, a pihenéshez és a társasági élethez.

Olvasson tovább:
17.05.2022

Fehér konyha – ötletek, amelyek azt mutatják, hogy a semleges színek soha nem mennek ki a divatból

A fehér konyha önmagában is klasszikus. Ez a színséma minden irányba tolható – a modern elrendezéstől a hangulatosabb és klasszikusabb megoldásokig. A textúráknak köszönhetően meleg és barátságos, rusztikus konyhát hozhat létre, vagy választhat valami elegánsabb és merészebbet.

tovább
07.04.2022

Minimalista stílusú nappali - hogyan rendezzük be?

A minimalizmus azokra a feleslegessé vált dolgokra adott reakcióként alakult ki, amelyek értéktelenné teszik az életünket. Egyre többen választják a minimalista belső tereket azért, hogy megszabaduljanak attól a feleslegtől, amely csak rosszabbá teszi a hangulatukat. Mindannyian álmodunk egy pillanatnyi kikapcsolódásról egy nehéz nap után. 

tovább
17.03.2022

A szürke nappalik berendezése - milyen kiegészítők és bútorok élénkítik a belső tereket?

A szürke nappali kialakítása sok lakástulajdonos számára népszerű választás. Ez egy olyan semleges szín, amely tökéletesen illik bármilyen környezetbe. A szürke a legjobb árnyalat, ha azt szeretnéd, hogy otthonod modern és stílusos legyen.

tovább
15.03.2022

Hogyan rendezzük be a fürdőszobát? Praktikus tippek és inspirációk

A fürdőszoba óriási hatással van mindennapi életünkre. Valamint egyike azoknak a helyeknek, amikben a helység méretétől függetlenül egyszerű és elérhető árú belső dekorációs lehetőségekkel élhet. A dizájntrükkök segítségével könnyedén kifejezheti egyéni stílusát.

tovább