Hogyan díszítsd divatosan az előszobát - elrendezések és inspirációk, amelyek változtatásra ösztönöznek!

Hogyan díszítsd divatosan az előszobát - elrendezések és inspirációk, amelyek változtatásra ösztönöznek!

A folyosó az egész ház kirakata. Ez az első helyiség, amelyet a vendégek látnak, ezért nagyon fontos, hogy ne csak funkcionálisan, hanem reprezentatívan is legyen kialakítva. Az előszobának az egész otthon stílusos bevezetőjének kell lennie. Elmondjuk, hogyan kell díszíteni az előcsarnokot, hogy tökéletesen illeszkedjen a négy szög díszítésébe.

Egy ötlet egy modern előszobához

Egy arany válasz arra a kérdésre, hogyan kell díszíteni egy elegáns előszobát nem létezik! Az előszoba elrendezése több tényezőtől függ, azaz méretétől, alakjától és mindenekelőtt a háztartás ízlésétől és stílusától. Az előszoba kialakításakor ne feledd, hogy az nem csak a kabátok és cipők helye. Az előszoba tökéletes helyiség az egyedi ötletek és inspirációk számára, amelyek nem mindig illeszkednek az otthon többi helyiségéhez.

Hogyan díszítsd divatosan az előszobát

Milyen falszínek működnek a legjobban az előszobában?

Ha azon gondolkodsz, hogyan kell festeni egy előszobát, először nézd meg a többi falszínt otthonodban. A folyosót hasonló esztétikájúnak kell tartani!.

Egy kis előszoba egy lakótömbben gyakran túl sötét, ezért a falakat világos, pasztellszínű árnyalatokra kell festeni. A bézs, a krémek és a fehérek olyan színek, amelyek tökéletesen vizuálisan nagyítják a keskeny folyosókat. Ezen kívül egy fényes folyosó fantasztikus alapot nyújt az ipari, csillogási vagy klasszikus stílus elrendezéshez.

Hogyan díszítsd divatosan az előszobát

Ha van egy nagy folyosó a házban, akkor nagyszerű ötlet, hogy több színt használj benne, egy tónusban tartva. Mivel nem kell aggódnunk a megfelelő megvilágítás miatt, kicsit megbolondíthatjuk a színvilágot. A türkizkék, kék és barna színpaletta biztosan gyönyörűen mutat. Ily módon minden bizonnyal sikerül diverzifikálnia minden elrendezést, és a sötét színű folyosó modernnek és divatosnak fog tűnni.

Stílusos bútorok és fénypontok elhelyezése az előszobában

Az előszobabútoroknak egyszerre kell gyakorlati és esztétikai funkciót betölteniük. Ha megfelelően illesztjük őket, az megkönnyíti mindennapi tevékenységeinket.

Jó ötlet lesz egy egyedi készítésű gardróbszekrény az előszobába (pl. komandor szekrények). Itt könnyen elrejtheted a szezonális felsőruházatát és sok más hasznos tárgyat, például a porszívót vagy a felmosórongyot.

Előszoba padlója - kerámialapok, panelek és szőnyegek

Az előszobában is nagyszerű lesz egy tárolófunkcióval ellátott szekrény és egy fiókos szekrény, amelynek köszönhetően könnyen hozzáférhetünk a kulcsokhoz, a pórázokhoz vagy a pénztárcához. Egy divatos tükör a bejárati ajtó közelében szintén elengedhetetlen kiegészítője az előszobának.

Egy előszoba megvilágítása nem könnyű feladat. Egy kis folyosón érdemes egyenletesen elosztani a világítást, hogy a fény bármilyen helyet elérjen és vizuálisan bővítse. Másrészt a modern függőlámpák és a divatos fali lámpák tökéletesen működnek egy nagy előszobában.

Előszoba padlója - kerámialapok, panelek és szőnyegek

A folyosó ideális padlója tartós, ellenáll a kopásnak, a nedvességnek és a szennyeződéseknek. Először is, könnyen tisztíthatónak kell lennie. A kiváló minőségű anyagból készült csempe a folyosóra jó választás lesz, de nem mindenki szereti hűvösnek érezni a lábát.

A panelek szintén nagyon népszerűek, hasznosságuk és vizuális tulajdonságaik miatt. Ügyelj azonban arra, hogy jó paraméterekkel rendelkező anyagba fektess be. A könnyen kopó külső réteggel rendelkező paneleket nem szabad a folyosón találni.

Hogyan díszítsd divatosan az előszobát

A sörte szőnyegek itt nagyon problémásak lehetnek, de érdemes a vinil szőnyegekre gondolni, amelyek a poliészterből készültek, nagyon tartósak és könnyen tisztán tarthatók.

Kreatív fali dekorációk a folyosón

A dísztárgyak piacán gyönyörű díszek sokaságát vásárolhatja meg a folyosó díszítésére. Divatos fa tükrök, kreatív festmények és családi fotók eredeti keretekben fognak működni nagyszerűen. A folyosó faldekorációjához remek választás lehet az egyedi mintájú falfestmény vagy a vintage stílusú poszter is. Az olyan természetes hangsúlyok, mint a fonott kosarak, fa akasztók vagy kampók és levendula illatú zacskók szintén jó ötletnek bizonyulnak.

Jó minőségű tapéták az előszobába eredeti mintákban

Az előszobai tapéta vagy matrica kiválasztásakor figyelembe kell venni az anyag minőségét, amelyből készült. A tartós, könnyen tisztán tartható anyag - mint a vlies hátlappal ellátott vinil falfestmények esetében - tökéletes lesz a folyosóra, amely hajlamos a szennyeződésre.

Hogyan díszítsd divatosan az előszobát

A folyosó háttérképek tervezésének gazdagsága miatt mindenki megtalálja azt a mintát, amely jól fog kinézni egy modern belső térben. Egy keskeny folyosón jól működnek a függőleges csíkos tapéták vagy a fa utánzat (lambéria), amelyek optikailag megnövelik a teret, míg egy nagy folyosón a tájképes tapéta jól fog kinézni.

A vendégeket elkápráztató előszoba elrendezése

Ne feledd, az első benyomás a legfontosabb! Az előszoba dekorációs projektnek nem kell egyszerűnek és unalmasnak lennie. Az előszoba elrendezésének tükröznie kell stílusunkat és ízlésünket. Fontos, hogy az egész esztétikusan és barátságosan nézzen ki. Jó megoldás lehet az interneten különböző oldalakat böngészni, amelyek kreatív módszereket kínálnak a szoba bármilyen stílusban történő elrendezéséhez.


HOGYAN BERENDEZHETŐ A HÁLÓSZOBA SKANDINÁV STÍLUSBAN? NÉZZE MEG ÉS INSPIRÁLJA MAGÁT A VÁLTOZÁSOKRA

HOGYAN RENDEZZÜNK BE EGY MODERN NAPPALIT KONYHÁVAL?

Olvasson tovább:
09.08.2021

Hogyan rendezzünk egy kis szobát két gyermek számára? Lakberendezési ötletek és inspiráció testvérek szobáihoz

Ha a hálószobák száma korlátozott, a közös gyermekszoba szükségessé válik. A szülők számára gyakran nagy kihívást jelent, hogy olyan dizájnt hozzanak létre, amely egyformán kifejezi az egyes testvérek személyiségét. 

tovább
18.05.2021

Hogyan berendezhető a hálószoba skandináv stílusban? Nézze meg és inspirálja magát a változásokra

Skandináviával inspirált klasszikus tér a funkcionalitást az esztétika elé helyezi. A minimalista tervezésű, skandináv stílusú belterek sokak számára kevésbé hangulatosnak és nyersnek tűnnek, azonban ebben a stilisztikában alkalmazott különleges, átgondolt kellékek a térnek bájt és egyedi jelleget kölcsönöznek.

tovább
14.04.2021

Díszítse a szobáját matricák segítségével – legnépszerűbb motívumok

Fali matrica nem csak a gyerekszoba érdekes dekorációja. Matricáknak köszönhetően az Ön bútorai új életet kaphatnak. Milyen matricát válasszunk? Milyen minta divatos ebben a szezonban? Melyik matricát válasszunk a hálószobába, és melyiket a gyermekszobába? 

tovább
11.03.2021

Hogyan rendezzünk be egy modern nappalit konyhával?

A modern építészetben nem található már olyan nappali, ami nem lenne nyitva konyha felé. Az ilyen megoldás új elrendezési lehetőségeket kínál, főleg akkor, ha a lakásban 25 m2 területű nappali és konyha található. Hogyan berendezhető egy nappali konyhával úgy, hogy ne csak modern, hanem kényelmes is legyen?

tovább