Hogyan rendezzünk egy kis szobát két gyermek számára? Lakberendezési ötletek és inspiráció testvérek szobáihoz

Hogyan rendezzünk egy kis szobát két gyermek számára? Lakberendezési ötletek és inspiráció testvérek szobáihoz

Ha a hálószobák száma korlátozott, a közös gyermekszoba szükségessé válik. A szülők számára gyakran nagy kihívást jelent, hogy olyan dizájnt hozzanak létre, amely egyformán kifejezi az egyes testvérek személyiségét. Jó ötlet a felújítás előtt inspirációt gyűjteni a kétágyas hálószoba berendezéséhez. Elmondjuk, hogyan kell megszervezni egy kis szobát úgy, hogy funkcionális hely legyen a pihenéshez, tanuláshoz és kreatív játékhoz.

Hol kezdjük, ha egy kis szobát tervezünk két testvérnek?

A megfelelő kis hálószoba kialakítása rengeteg karakterrel és stílussal bírhat. Amikor szobát rendez a gyermekek számára, összpontosítson a kreativitásraami nagyon szükséges lesz a megfelelő helyiség bútorok és kiegészítők kiválasztásakor.

hogyan rendezzünk be testvér szobát

Léteznek gyakori gyakorlatok, amelyek nagyszerű kiindulópontot jelentenek egy kis szoba elrendezéséhez:

  • A szűk terek a minimalizmusnak kedveznek - kis helyiségben érdemes korlátozni a dekorációk számát
  • A szoba megfelelő zónákra osztása - alvás, tanulás, játék
  • Funkcionális bútorok kiválasztása - ideális egy nagy beépített könyvespolc sok polccal, kosárral és fiókkal.
  • A megfelelő világítás kiválasztása - a gyermekszobát több fényforrással kell felszerelnia területhez és annak alkalmazásához igazítva
  • A szoba főtémájának kiválasztása

Bútorok és kiegészítők elrendezése egy kis szobában a lányok és fiúk számára

Egy kis szoba berendezése egy lánynak és egy fiúnak nem kell, hogy macerás legyen, gyakran tökéletes hely lehet egy érdekes elrendezés létrehozására. Itt vannak bevált tippek két testvér számára helyteremtéshez.

Minden gyermeknek más az ízlése és a temperamentuma, ezért a szoba elrendezése a legjobb, ha három különálló térre oszlik. Két privát/hálószobás terület egyszemélyes ágyakkal és egy közös terület. Egy ilyen hely garantálja a gyermekek kényelmes és egészséges éjszakai alvását, és ideális hely a szabadidő eltöltésére napközben.

hogyan rendezzünk be testvér szobát

Egy szoba tervezését mindig a színséma meghatározásával kezdjük, amely alapján kiválasztjuk a megfelelő kiegészítőket. A zöld vagy a szürke árnyalatai jól működnek a különböző nemű testvérek szobájában. Az is csábító lehet, hogy az ágyak feletti falakat a gyerekek kedvenc színére fesse - így külön privát területet hozhat létre számukra. Alternatívaként választhat néhány érdekes falmatricát (pl. egy fiúnak korallzátonyt, egy lánynak pedig macskákat) vagy vászonfestményeket állatokkal, térképpel vagy a Naprendszerrel.

De ne feledje! Ha úgy dönt, hogy két gyermekkel osztozik egy szűk szobán, akkor is létre kell hoznia egy közös területet. Ilyen hely lehet például egy multifunkcionális dupla íróasztal a házi feladathoz vagy egy játszótér.

Két testvér kis szobájában jó megoldás lesz a ruhák, kiegészítők és cipők külön tárolása. A jó szervezés szűk helyen elengedhetetlen.

Értelem és romantika - kis hely kialakítása két lány számára

A kis helyiségek lányoknak való kialakítását a falak megfelelő színvilágának kiválasztásával kell kezdeni. Az ilyen helyiségekben gyakran a rózsaszín, menta vagy narancs árnyalatú pasztell dominál, ami optikailag megnöveli a helyiséget. Érdekes kiegészítés lesz a finom mintázatú falfestmények is, amelyek gyönyörűen kiemelik az egyik falat.

hogyan rendezzünk be testvér szobát

A gyermekek számára a legfontosabb belsőépítészeti elem természetesen a megfelelő alvóhely. Az emeletes ágy egy szűk térben működik a legjobban, ez egy nagyszerű helytakarékos megoldás. Javasoljuk, hogy használja az Ikea Kura Bed ágyat, és díszítse fel speciális, virágmintás öntapadós matricákkal. Ha a belső tér lehetővé teszi, arra is gondolhat, hogy az egyik falon két ágyat használjon, hogy elválassza a pihenőterületet a játéktértől.

A két lánynak szánt szobát fel kell szerelni megfelelő szekrényekkel és komódokkal, hogy minden ruha és kiegészítő elférjen. Ez lehet például egy nagyméretű, bükkfából készült öltözőasztal. Fontos felszerelés lesz egy dupla íróasztal is, hogy a testvéreknek legyen elég helyük az iskolai kiegészítőknek, kötőanyagoknak és könyveknek.

Ha a szoba mérete ezt megengedi, akkor az eredeti ötlet az is, hogy egy öltözőasztalt használnak tükörrel és led világítással a szobában.

Szuper ötletek egy kis szoba berendezéséhez két fiú számára

A két fiú számára kialakított kis gyerekszobát semleges színekben, például szürke és kék színben kell tartani,és az egyik falat eredeti dekorációval kell kiemelni, például egy vászonra festett világtérképes festménnyel vagy autós tapétával.

Győződjön meg arról, hogy egy kis hálószobában a gyerekek könnyen megtalálják mindazt, amire szükségük van. A funkcionális szoba elengedhetetlen. A ruhákat, könyveket és játékokat kijelölt helyen kell elhelyezni, hogy ne zavarják meg teljesen a helyiséget. A megfelelő, kiterjedt tárolási funkcióval rendelkező bútorok segítenek mindent rendben tartani. További fonott kosarak vagy színes műanyag dobozok biztosítanak szabad helyet a játékhoz.

hogyan rendezzünk be testvér szobát

Az emeletes ágy két fiú szobájában is több helyet biztosít, amely sokkal kevesebb helyet foglal el, mint egy egyszemélyes ágy, így lehetőség nyílik egy nagy íróasztal beszerelésére. Ez a megoldás biztosítja, hogy a fiúknak ne csak a játékhoz legyen elég helyük, hanem mindketten nyugodtan tanulhassanak is.

A testvérek szobájába is különféle típusú dekoratív kütyüket ajánlunk, azaz üveg órák szuperhősök képével, LED lámpákkal, amelyek képesek megváltoztatni a fény vagy a párnák színét a kedvenc számítógépes játék grafikájával.

Egy szoba, ahol a gyerekek szívesen töltik az idejüket

Az, hogy mi legyen a testvérek hálószobájában, nagyban függ a gyermekek korától és nemétől. Próbáljon meg nem elragadtatni az érzelmeivel, amikor egy kis szobába vásárol kiegészítőket. Válasszon olyan befektetési tételeket, amelyek hosszú ideig tartanak, és gyerekkel együtt növekednek. Válasszon dekoratív kiegészítőket, amelyek tükrözik a gyermekek karakterét és érdeklődésétés minden bizonnyal létrehoz egy helyet, ahol kellemesen akarják majd eltölteni az időt.


HOGYAN DÍSZÍTSD DIVATOSAN AZ ELŐSZOBÁT - ELRENDEZÉSEK ÉS INSPIRÁCIÓK, AMELYEK VÁLTOZTATÁSRA ÖSZTÖNÖZNEK!

HOGYAN BERENDEZHETŐ A HÁLÓSZOBA SKANDINÁV STÍLUSBAN? NÉZZE MEG ÉS INSPIRÁLJA MAGÁT A VÁLTOZÁSOKRA

HOGYAN RENDEZZÜNK BE EGY MODERN NAPPALIT KONYHÁVAL?

Olvasson tovább:
09.07.2021

Hogyan díszítsd divatosan az előszobát - elrendezések és inspirációk, amelyek változtatásra ösztönöznek!

A folyosó az egész ház kirakata. Ez az első helyiség, amelyet a vendégek látnak, ezért nagyon fontos, hogy ne csak funkcionálisan, hanem reprezentatívan is legyen kialakítva. Az előszobának az egész otthon stílusos bevezetőjének kell lennie.

tovább
18.05.2021

Hogyan berendezhető a hálószoba skandináv stílusban? Nézze meg és inspirálja magát a változásokra

Skandináviával inspirált klasszikus tér a funkcionalitást az esztétika elé helyezi. A minimalista tervezésű, skandináv stílusú belterek sokak számára kevésbé hangulatosnak és nyersnek tűnnek, azonban ebben a stilisztikában alkalmazott különleges, átgondolt kellékek a térnek bájt és egyedi jelleget kölcsönöznek.

tovább
14.04.2021

Díszítse a szobáját matricák segítségével – legnépszerűbb motívumok

Fali matrica nem csak a gyerekszoba érdekes dekorációja. Matricáknak köszönhetően az Ön bútorai új életet kaphatnak. Milyen matricát válasszunk? Milyen minta divatos ebben a szezonban? Melyik matricát válasszunk a hálószobába, és melyiket a gyermekszobába? 

tovább
11.03.2021

Hogyan rendezzünk be egy modern nappalit konyhával?

A modern építészetben nem található már olyan nappali, ami nem lenne nyitva konyha felé. Az ilyen megoldás új elrendezési lehetőségeket kínál, főleg akkor, ha a lakásban 25 m2 területű nappali és konyha található. Hogyan berendezhető egy nappali konyhával úgy, hogy ne csak modern, hanem kényelmes is legyen?

tovább